Lenkin príbeh

Lenkin príbeh

Čaute všetci. Ja som Lenka. Do tretice, po príbehu Evky a Mati by som vám aj ja rada napísala pár riadkov o tom, ako ma vietor zavial do nášho LINKu a stala som sa jeho (verím, že už stálou) súčasťou.

Môj príbeh v LINK CoWorking a 365.labb sa začal písať pred viac ako 2 rokmi, keď som sa rozhodla vrátiť z Bratislavy späť do Banskej Bystrice. Do hlavného mesta som sa odsťahovala, ako mnoho iných mladých ľudí z nášho regiónu, za prácou, hneď po vysokej škole. V Bratislave som strávila pekných 10 rokov, zabývala sa a zvykla si aj na dlhšie ranné  dochádzanie do práce. Podarilo sa mi získať marketingovú pozíciu v oblasti ako stvorenej pre babu – vo svete vôní a krásy, alebo inak povedané, v parfumérii. S prácou som bola spokojná, no pendlovanie hore-dole BA-BB-BA za rodinou na víkendy mi po určitom čase už išlo „hore krkom“ (ak, ste aj vy v kategórii „cezpoľní“, tak viete presne o čom hovorím). Navyše, domovina mi začala naozaj chýbať a tak som sa rozhodla toto volanie vypočuť a vrátiť sa, ako sa vraví, "na rodnú hrudu".

bbpng

Hľadala som pre seba coworkingové miesto a našla som super baby z LINK CoWorking, Maťu a Evku, ktoré ma zobrali do partie a hneď z nás bola nerozlučná trojka. Presne si pamätám na prvé stretnutie s Maťou (na našom obľúbenom Bystrickom námestí), ktorá ma prišla očeknúť :D. 

S babami sme sa začali pravidelne stretávať, "brainstormovať" a plánovať rôzne podujatia pre Bystričanov. Ja som bola v organizovaní eventov celkom nováčik, no baby ma do toho rýchlo zasvätili a postupom času som už mala na starosti aj malé eventy, učila sa na vlastných chybách a tešila sa z prvých úspechov.  Po istom čase sa mojou srdcovkou stala eko téma a eko eventy. A veru sa mi ich za viac ako rok môjho fungovania v rámci nášho LINK CoWorking podarilo celkom dosť zorganizovať. V spolupráci s lokálnymi lektormi, odborníkmi či zanietencami sme zorganizovali široké spektrum prednášok a workshopov. Napr. taký Ekofest – deň plný zaujímavých tém zameraných na ochranu životného prostredia. Koncom roka plánujeme už 3.ročník.  :) Myslím, že eko téma je momentálne veľmi aktuálna, nielen preto, že rezonuje v médiách. Nestačí len podpisovať petície, či "sharovať" smutné fotky na sociálnych sieťach, ale dôležité je priložiť aktívne ruku k dielu. Aj vďaka aktivitám a projektom v našom LINKu som si uvedomila, že je čas, zmeniť svoje návyky (aj keď je to na začiatku ťažké), začať od seba a svojím konaním inšpirovať okolie. Aj keď v súčasnej korona situácii sme museli pár eventov posunúť na jeseň 2020, už teraz sa na ne teším a verím, že sa tam vidím aj s vami.


via GIPHY

A tak po čase svoj návrat do Banskej Bystrice spätne hodnotím veľmi pozitívne a som šťastná, že som tu doma. Okrem úžasnej prírody, ktorú máme v okolí hned na skok, čarovného námestia, samozrejme aj rodiny a priateľov som našla aj nové dve spriaznené duše s rovnakým zanietením ako ja. Občas je to veľmi náročné, lebo voľného času popri práci na hlavný úväzok nie je nazvyš. Teším sa však, že som súčasťou partie mladých ľudí, ktorí chcú tvoriť, pomáhať a inšpirovať obyvateľov Banskej Bystrice.

 

babypng
Vaša Lenka