Čo nás čaká v roku 2018 ...

Čo nás čaká v roku 2018 ...

Ako vraví umelec, každé umelecké dielo vzniká 2x. Najprv v jeho mysli a potom na plátne, či na papieri. Tak je to aj pri písaní článkov. Osnova a aj obsah tohto článku vznikli počas večernej prechádzky, venčenia môjho psa Maxa. A podľa mňa by mal niekto vymyslieť niečo také, že vaše myšlienky budú prenášané hneď do počítača – také bluetooth priamo z vašej mysle. Ušetrila by sa tým kopa času, myslím, že je to skvelý biznis nápad – verím, že sa toho niekto chytí a vymyslí to. :) (kľudne na tom zarobte, len to vymyslite, ďakujem - poznámka pisateľky) 

Ak by sme mali bilancovať rok 2017, tak je dôležité spomenúť, že sme zorganizovali 35 podujatí, ktorých sa zúčastnilo viac ako 300 ľudí. Spoluorganizovali sme prvý Startup Weekend Banská Bystrica a TEDxUMB. Priniesli sme rôzne nové témy, ako napríklad 3D tlač, rozbehli sme kreatívne večery, ktoré sa tešia veľkej obľube, čo ma neskutočne teší. Na základe toho, čo sa nám osvedčilo a na základe toho, čo vyplynulo z nášho miniprieskum, sme spravili aj harmonogram podujatí na rok 2018. V roku 2017 sme získali novú posilu do tímu – našu Maťu, ktorá priniesla nový vietor, zlepšili sme grafiku plagátov. Ďalej sme rozbehli Instagram. 

723eb5d2-9a23-4345-a45d-c24e19a26af6jpg 1cd9d87c-4c30-43d8-a509-8263ecdf7189jpg 852cd921-5824-4be1-b581-e95b3de32f72jpg

Črtali sa nám priestory, konečne vlastné, boli sme veľmi blízko, nakoniec to ale bohužiaľ nevyšlo. Vtedy sme si vraveli, že všetko zlé je na niečo dobré. Že keď sa zatvoria jedny dvere, otvoria sa druhé. A tak to aj bolo, prišlo niečo lepšie – skvelá možnosť, ktorá sa momentálna kreuje a ešte o nej nemôžeme až tak hovoriť do sveta (ale sľubujeme, že sa o nej včas dozviete). Ak všetko pôjde podľa plánu, tak v druhej polovici roka 2018 budeme v krásnych nových priestoroch (takže klopem na drevo, aby som to nezariekla – poznámka pisateľky).

Momentálne čakáme na výsledky jednej malej a jednej veľkej výzvy a podľa toho sa dotvoria ďalšie veci a aktivity v roku 2018. Držte palce, nech to vyjde. :)

Ale ten základ vám už v podstate môžeme prezradiť :)

Budeme pokračovať v pravidelných a veľmi obľúbených stretnutiach podnikavcov, kreatívnych večeroch pre ženy – to bude určite každý mesiac. Novinkou tohto roku budú témy z oblasti právnej legislatívy, právo a podnikanie a všetko, čo s tým súvisí (s lektorom Jurajom Žembom bude 23.1. tzv. demo prednáška) a tiež pripravíme viac blogov a rozhovorov so zaujímavými ľuďmi, s lektormi, podnikateľmi.

Chceme zvyšovať kvalitu a profesionalitu, a preto sme sa rozhodli, že nabehneme na online prihlasovanie na podujatia (aj s platbou vorped). Je to trend, ktorý funguje vo veľa organizáciách, ľudia, organizácie sú s tým spokojné. Bude to jednoduchšie tak pre vás, pre nás i pre lektora, aby sa pripravil na reálny počet ľudí. Ďalej pripravujeme také produktové balíky = lístky na workshopy na rôzne témy si môžete zarezervovať a objednať za zvýhodnenú cenu :). Viac info čoskoro.

 dc853d8a-9ac8-4c1b-ac32-50ddb5f9efffjpg fe61cf80-ec82-4f1e-93aa-422aa5bbb73cjpg 

Potom sú tu také aktivity, ktoré by sme chceli, aby raz fungovali, máme ich v hlave dlhšie, ale ešte to nie je premyslené, dotiahnuté, resp. nebol ten "správny" čas, aby sme s tým vyrukovali. Ale tým, že to tu napíšem, tak to bude taký náš záväzok, že to spravíme. A možno sa na základe tohto textu niekto ozve, že nám s tým chce pomôcť :)

Takže kľudne čítajte ďalej a budete vedieť, že akým smerom sa chceme uberať a čo možnože v priebehu roka bude doplnené.

Jednou z takýchto aktivít sú aj tzv. mastermind skupiny. Jednoducho povedané, mastermind skupina je podporná skupina ľudí, ktorí vám pomáhajú pracovať na vašich cieľoch a rozvíjať sa. Môžeme ísť 2 cestami. Buď to bude v rámci I CAN Academy, čiže s ľuďmi, ktorí používajú ich motivačné diáre (ja používam tento diár už druhý rok a som s ním spokojná a viem, že viac ľudí v mojom okolí ho používa) – takéto stretnutia fungovali v iných mestách na Slovensku už minulý rok. Alebo to bude bez rozdielu, či majú alebo nemajú diár. Do Bystrice by sme raz chceli priniesť aj Toastmasters – projekt na podporu rozvoja komunikačných a prezentačných zručností. Funguje to v BA, NR, KE a dokonca aj v Leviciach.

Chceme rozšíriť naše služby a okrem podujatí ponúkať aj konzultácie, mentoringy, podporné skupiny, koučing (v spolupráci so Slovenskou asociáciou koučov), pretože vnímame, že je to dôležité a že to môže našim bystrickým podnikavcom pomôcť. :) Jednou z oblastí, ktorejsa chceme v budúcnosti oveľa viac venovať, je podpora žien – podnikateliek (napríklad samostatným mentoringovým programom pre ženy). A tiež sa chceme časom vrátiť k diskusiám so zaujímavými podnikateľmi – napríklad v roku 2016 to bola diskusia s pánom Lunterom z firmy Lunter/Alfabio, Branislavom Cvikom z firmy Urpiner a s Mariannou Slivkovou z firmy LEDeco solution a FOSALI.

Tak to je všetko z našej kuchyne. Kto sa dočítal až sem, získava odmenu - ak na niektorom z januárových podujatí povie pri registrácii heslo "zo života LINKu", čaká vás darček. :)

O tom, ako sa nám darí v realizovaní  našich krátkodobých i dlhodobejších plánov, vás budeme pravidelne informovať na našom webe,  Facebooku i Instagrame. 

Evka