Ako k nám do LINKu prišla Maťa

Ako k nám do LINKu prišla Maťa

Pamätám si to, ako keby to bolo dnes. V auguste 2017 bola realita taká, že od septembra sa sťahujeme do nových priestorov. Preto som sa rozhodla, že je najvyšší čas zohnať si 2 pomocníkov a vypísala som minikonkurz na marketingového a event manažéra. Za pár dní som mala v e-mailovej schránke kreatívny životopis od Mati Ragalovej. Maťu som spoznala zhodou náhod pred pár mesiacmi, keď sme organizovali prvý Startup Weekend v Banskej Bystrici a ona bola jednou z dobrovoľníčok. Podľa skúseností v životopise a podľa vlastnej skúsenosti mala plusové body k dobru a na kávu s ňou som išla v podstate rozhodnutá. Ale osobný rozhovor je osobný rozhovor :) A dohodli sme sa..

Maťa nastúpila do LINKu oficiálne na absolventskú prax od októbra, poznáte to, papierovačky chvíľku trvajú (ale pani na ÚPSVaR boli milé :)) a mohla aj tak nastúpiť len od nového mesiaca.

Naše priestory nakoniec padli, čo nás vtedy veľmi, ale veľmi mrzelo. Pretože sme už mali v hlave i na papieri vizuál, ako to bude zariadené, mali sme na dosah niečo, čo by bol len „náš“ vlastný priestor. Snažili sme sa na to ale pozrieť pozitívne (keďže nás poznáte, tak vás to určite neprekvapilo), že je to znamenie toho, že má prísť niečo LEPŠIE. Pokračovali sme v zabehnutom režime – každý utorok podujatia v Sportbare na Dolnej 11.

Povedali by ste si, že keď to nakoniec zostalo v starom režime, že ďalšiu osobu sme teda nakoniec nepotrebovali. Ale potrebovali :) My sme si tú ďalšiu robotu tak nejako proste vyrobili.

S Maťou prišiel nový vietor, kreatívne a vizuálne veľmi pekné plagáty, proste iný level :). A tiež nám pribudol Instagram, ktorý má celý pod palcom Maťa. Vytvorila tiež ponuku pre partnerov, tak verím, že čoskoro sa ku nám sponzori a podporovatelia len tak pohrnú :). Postupne Maťa preberie aj organizovanie podujatí a budete ju čoraz viac stretávať.

Vidina nových priestorov a väčšieho množstva práce priviedla do života LINKu Maťu a som rada, že ju priviedla. Je to skvelý pocit, keď máte parťáka, s ktorým vymýšľate podujatia na ďalší rok a nové aktivity.

Takto pred 2 rokmi, keď sme ako partička 6 ľudí vymýšľali coworking, potom postupne sa priority niektorých zmenili a boli sme 4, potom 3, potom zase 4, potom 3, 2 a zrazu som zostala sama. Každý, kto to zažil, vie, že byť osamelým vlkom, ktorý ťahá organizáciu od A po Z, je ťažké, všetka zodpovednosť je na vašich pleciach a robíte len aktivity, ktoré váš časový balík dovolí (ak to robíte popri normálnej práci, je to o to zložitejšie). Robíte všetko, čo je vo vašich silách, ale viete, že potenciál v tejto oblasti je veľký, možností a nápadov je neúrekom a že by sa dali robiť veľké veci.

A oni sa budú diať, pretože už SME DVE :).

vaša Evka

--
O našej kolegyni Mati Ragalovej:
Volám sa Martina, pochádzam z Oravy a po doštudovaní na UMB na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov som sa rozhodla zostať v Banskej Bystrici. Už počas štúdia som postupom času zisťovala, že ma láka úplne iná oblasť než tá, ktorú študujem – niečo kreatívnejšie a slobodnejšie. Absolvovala som aj niekoľko stáží, môžem spomenúť  napr. Slovenské elektrárne, kde som bola  na odbore Komunikácie a externých vzťahov a mala som možnosť sa aktívne podieľať na organizovaní podujatí a s tým spojeného marketingu a komunikácie. V poslednom ročníku som sa  zapojila do bystrického Startup Weekendu, kde som sa spoznala s Evkou a cesta do LINK CoWorkingu bola o to ľahšia :) Momentálne mám v Coworkingu funkciu “dizajnérky” - vymýšľam promo a dávam tomu nejaký vizuál, spravujem sociálne siete, pomáham s podujatiami a napísala som blog, ktorý si môžete prečítať na našom webe :)