Ako sme rozšírili naše aktivity a témy špeciálne pre ŽENY ...

Ako sme rozšírili naše aktivity a témy špeciálne pre ŽENY ...

Máme za sebou 2 príjemné stretká podnikavých mám :) a máme potrebu trošku bilancovať.

Nápad vytvoriť detské centrum v komunitno-coworkingovom centre 365.labb, v ktorom sídlime od konca roka 2018, prišiel veľmi prirodzene :). Keďže do nášho tímu pribudol malý LINKáč Kubko. Nápadom spojiť coworking s detským centrom sme sa inšpirovali v bratislavskej Cvernovke. Chceme umožniť pracujúcim rodičom využiť služby detského centra počas toho, ako budú pracovať  v coworkingu, mať biznis stretnutie v úžasnej kaviarni (ktorá bude súčasťou centra a bude hotová do apríla) alebo si v meste niečo vybaviť.

To, že sme naše aktivity rozšírili aj o témy šité priamo pre ženy prišlo tiež úplne prirodzene. To, že sme v tíme 3 ženy, pravdaže nebol jediný dôvod :D. Čoraz častejšie sa na nás obracali ženy, či niečo nevymyslíme a tiež sme mali pocit, že niektoré témy (nemáme na mysli len témy rodičovstva, ale aj time managament, osobnostný rozvoj, ale aj začiatky podnikania) sa dajú inak spracovať pre zmiešanú skupinu a inak spracovať, keď máte v obecenstve len ženy, ktoré riešia work-life balance, ako stíhať práca a svoje záľuby pri deťoch a podobne. 

A potom prišiel nápad Stretiek podnikavých mám. Máme za sebou 2 príjemné stretká. Na historicky prvom Stretku podnikavých mám 31.1.2019 vznikol aj nápad vytvoriť Facebook skupinu Podnikavé mamy z Banskej Bystrice. Je určená všetkým akčným podnikavým mamám, ktoré nechcú len tak doma sedieť počas materskej, chcú sa vzdelávať alebo chcú rozbehnúť vlastný biznis popri materskej alebo chcú spoznať podobne zmýšľajúce ženy. :) Každý mesiac sa budeme stretávať v našom detskom centre na Lazovnej 5. V rámci tej Facebook skupiny budeme uverejňovať inšpirácie na vzdelávanie, podnikanie, kde získať financie, zdieľať nápady, výzvy i riešenia, vzájomne si pomáhať a podporovať sa. Na druhom stretnutí (21.2.2019) sme po prvýkrát vyskúšali barter a doma mi pribudlo ekovrecúško na potraviny a pohár gélu na pranie (teším sa, keď ho odskúšam) :). Som veľmi milo prekvapená, že akým smerom sa to uberá a vyzerá to tak, že postupne z našej skupinky vznikne silná komunita podnikavých mám :). 
Dnes sa ma jedna mamina spýtala, že koľko je vstupné na stretko. Odpovedala som, že nič :) Bola z toho prekvapená, že v dnešnej dobe sa to tak často nevidí. Som vďačná za tú otázku, pretože som si uvedomila, keď som jej odpovedala, že vlastne prečo to celé vzniklo, pretože ŽENY BY SI MALI POMÁHAŤ!. A keď si vzájomne poradíme, vypočujeme sa, strávime spolu príjemný čas, inšpirujeme sa navzájom a zčasu načas odídeme domov aj s vecným darom z bartrového obchodu, tak to bude dostatočné vstupné :).
Najbližie plánujeme spustiť mastermind skupinu - čiže podpornú skupinu pre 5-6 žien, ktoré chcú začať podnikať - viac info čoskoro. A taktiež v dohľadnej dobe môžete od nás, milé dámy, očakávať dotazník s témami workshopov - vyklikáte, aké témy by ste chceli a tie zaradíme.

A ešte na záver - vítané sú medzi nami všetky ženy, mamy s podnikavým duchom. Čiže nemusíte už podnikať, nemusíte mať v hlave biznis plán, proste príďte na naše najbližšie stretko - 21.3.2019.

Vaša Evka