Pohľad dozadu a pohľad dopredu :)

Pohľad dozadu a pohľad dopredu :)

Začiatok roka sa spája s plánovaním aktivít na nový rok, ale zároveň aj obzretím, že čo všetko sa nám podarilo v predchádzajúcom roku a na čom treba zapracovať.

 

Ak by sme si zosumarizovali rok 2023, tak sa nám podarilo:

-       zorganizovať LINK Academy pre podnikavé ženy na jar 2023, ktorá bola zameraná na rozvoj osobnosti a zúčastnilo sa jej 15 žien

20230315_165601jpg

-       zorganizovať v spolupráci s KOLABO jesennú Akadémiu pre podnikavé ženy, ktorá bola zameraná na rozvoj podnikania a zúčastnilo sa jej 60 žien

-       zorganizovali sme 6 Raňajok pre podnikavcov

-       spoluorganizovali sme 7 Biznis stretnutí podnikavcov, ktorým vdýchli nový život Katka Ďurčová (AXIM) a Imro Kovaľ (MERINEO), za čo im patrí veľká vďaka :)

IMG_0372jpg

-       v spolupráci so SARIO sme zorganizovali workshop na tému Ako si založiť vesmírny startup

-       vytvorili sme náš 1. diár :)

-       boli sme súčasťou 1. banskobystrického hackathonu na tému zdravotníctva

-       úspešne sme ukončili 2 nórske projekty v rámci ACF – Slovakia, a to LINK Academy a Posilnenie kapacít a celospoločenského prínosu komunitných coworkingov na Slovensku. Projekt LINK Academy sme realizovali od novembra 2021 do marca 2023. Podarilo sa nám zrealizovať 7 turnusov vzdelávacieho a rozvojového programu, ktorým prešlo spolu 217 mladých ľudí. Do projektu sa zapojili 3 stredné školy v Banskej Bystrici, a to Stredná priemyselná škola J. Murgaša, Obchodná akadémia a Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu. V rámci projektu sme zrealizovali 1. banskobystrický hackathon na tému cestovného ruchu. Počas projektu sme nahrali 16 podcastov s inšpiratívnymi ľuďmi (LINK Talky).

IMG_20230419_091011jpg

Coworkingy spoločne založili občianske združenie Coworking Slovakia a vypracovali stratégiu organizácie do roku 2025. Spustili sme spoločnú komunikačnú kampaň, zorganizovali prvý ročník Stredoeurópskeho fóra coworkingov a vytvorili Manuál pre začínajúce coworkingy. A naša Evka je v predsedníctve Asociácie coworkingov a pomáha posúvať túto tému vpred.


20230316_konferencia_078jpg

A čo nás teda čaká a neminie v novom roku 2024?

Budeme pokračovať v napĺňaní nášho poslania, ktorým je vytvárať tvorivý a vzdelávací priestor, budovať komunitu a realizovať vzdelávacie, motivačné a kreatívne podujatia, ktoré spájajú podnikateľský, neziskový a verejný sektor v meste Banská Bystrica.

Budeme pokračovať v zabehnutých formátoch Raňajky podnikavcov a Biznis stretká podnikavcov, na ktoré sa môžete tešiť každý mesiac.

V marci spustíme LINK Academy pre podnikavé ženy, ktorá bude zameraná na rozvoj osobnosti a otvoríme ju pre 20 žien z Banskej Bystrice a okolia.

Budeme rozvíjať spolupráce, ktoré nám fungujú s Katkou Ďurčovou a Imrom Kovaľom (AXIM a Merineo). A taktiež sa pustíme do nových spoluprác s Adamom Dekýšom (Vizio komunita) a Barborou Mičianovou (WANITA – komunita spájajúca ženy v regióne stredného Slovenska), pretože majú podobné poslanie ako my a my v LINKu sme zástancovia synergie a spolupráce. :)

 

Ak by ste sa chceli ku nám pridať a pomáhať pri organizovaní podujatí a rozvoji podnikavosti v Banskej Bystrici, ozvite sa nám na link.eventy@gmail.com.